„Срещи в Капана“: Паваж- вкусната част на Капана

Днес имаме удоволствието да ви представим двама млади хора, които са създали едно от най-приятните места в сърцето на Пловдив – „Паваж“! Запознайте се с Райчо и Мадлен – той е на 29 години, тя на 26 години! Двама влюбени, които са се осмелили да стартират свой собствен бизнес, с който да правят щастливи пловдивчани и гостите на града.

103

„Паваж“ вече се превърна в едно от емблематичните места в квартал Капана заради своята прекрасна кухня – пълна с най-различни вкусотии – и супер приятната обстановка, която предразполага за едно наистина специално изживяване.

Райчо и Мадлен държат изключително много на качеството на храната и в това ще се убедите сами от думите им. Те са много дружелюбни, усмихнати и отворени към своите клиенти. Запознайте се с тях отблизо и не пропускайте да ги посетите в сърцето на Капана!

1.Здравйте! Представете се на Хората на Пловдив.

Райчо Марков, пловдивчанин, днес ставам на 29 години. Следвал съм география и счетоводство, но бързо приключих.

Мадлен Пакратян, бургаско момиче, на 26 години, рекламист по образование, певица по душа.

  1. Защо „Паваж“? Как започна всичко?

Р&M: Всичко започна точно преди година на София Филм Фест. Гледахме изключително  странен, но вдъхновяващ филм – „Пътуване до Италия“. Ставаше въпрос за двама мъже, който обиколяха Италия в ядене, пиене и горещи спорове. Филмът олицетворява всичко онова, за което двамата горим  – пътешествия и вкусна храна, пълноценни (и не чак толкова) разговори, много смях, и най-важното – отношение към живота. След прожекцията продължихме в един от вкусните ресторанти в София и си казахме: искаме да създадем място, за което човек е готов да пропътува километри само и само да се храни там. И ето го Паваж, година по-късно

  1. Защо избрахте квартал Капана?

М: Първоначално бяхме набелязали София като локация, защото и двамата живяхме дълги години там, после преценихме, че имаме нужда от спокойствие – някакъв баланс между София и Бургас. Логичният избор беше Пловдив – родния град на Райчо и другия град, в който исках да живея. А защо Капана? Кварталът носи духа на европейски град – със своите автентични сгради, някога обитавани от занаятчии и търговци, място, загубило за дълги години същността си, но днес – място с много потенциал. И така, тъкмо беше одобрен проекта за разширение на пешеходната част в Капана и категорично решихме, че Паваж ще бъде там, на паветата.

  1. Какво ви коства създаването и обзавеждането на „Паваж“? Кой ви помогна и трудно ли ви беше да изберете цялостния стил?

Коства ни много енергия и много емоции. Цялостната идея беше в главите ни и така и не получи образ и форма на друг носител. Все се появяваше по нещо ново, затова и до последно не знаехме какво точно ще се получи накрая. Това, което категорично бяхме решили е, че искахме да сме индустриални, но не прекалено, в никакъв случай винтидж, малко соц и с много, много музика. И реално създадохме пространството, водени от собствените си представи за уют и стил. Именно духът, освен вкусната храна разбира се, прави ресторанта успешен. Докато стигнем до тук обаче,  минахме през доста перипетии, тежка документация и не малко пишман майстори. Едно момче обаче, Георги Стоилов (минути за реклама хаха), силно ни впечатли с професионализма си и помогна всичките ни дървени идеи да се осъществят, а мрежата и бар рафтовете пък пропътуваха пътя чак от Бургас.

  1. „Паваж“ има специфична атмосфера, а ястията са изключително вкусни – как избрахте типа меню? На какво най-вече държите, когато става дума за храна?

За нас едно меню трябва да бъде кратко, с малко, но добре подбрани позиции. Сами избираме продуктите, от зеленчуците до месото, и държим всичко да е прясно и в никакъв случай замразено. В момента подготвяме и градината си, на 20-тина км от Пловдив, която да ни снабдява с пресни билки, подправки, плодове и зеленчуци.

108

  1. Какъв опит имате в този тип бизнес? Това ли е първият ви личен бизнес?

Р: Аз лично имам 6 годишен опит в този бранш, но по-скоро от другата страна – оборудвах кухните на ресторанти и хотели с професионална техника. А за малко през годините съм се занимавал, заедно със семейството ми, с отглеждане на ягоди и зеленчуци.

М: Аз за много кратко сервирах, но храната е нещото, което не спира да ми доставя удоволствие.

  1. В „Паваж“ личи вниманието към детайла и малките неща определено създават едно доста приятно усещане, сякаш си вкъщи, забелязват се и много оригинални неща, предмети и като цяло има усещане за едно по-различно място. Обслужването също е на ниво. Как подбирате персонала и важно ли е за вас той да бъде ангажиран с „идеята“ зад „Паваж“?

Ако кухнята и дизайнът правят един ресторант предпочитан, то персоналът създава атмосферата и изживяването. Добрият сервиз не предполага носене на чинии, а лично отношение и внимание към детайла. Вярваме, че освен нас самите, които стоим изцяло зад идеята на Паваж, и колегите ни са пряко ангажирани с това хората да си тръгват с усмивка.

People of Plovdiv блгагодари изключително много на Райчо и Мадлен за отделеното време и вкусното кафе и ястия, с които ни радват всеки ден! Надяваме се те да станат пример за подражание на още много млади хора, които да придобият смелост и да опитат нещо свое – да създадат нещо специално, което да носи само положителни емоции на околните.

Разгледайте и галерията ни със снимки на „Паваж“, за да се запознаете с интериора отблизо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *