Любовта идва, когато си готов да принадлежиш. Историята на Коко и Ани.

Не, не говоря за принадлежност, която те задължава. Нито за тази, която те отделя от твоето развитие. Или те отдалечава от приятелите ти. И обсебва. Не говоря и за жената у дома, която мрънка да направиш нещо за нея, защото си „длъжен”.

Говоря за онази принадлежност – когато се събудиш и с удоволствие правиш кафе. Когато с наслада слушаш всичко, което ти разказва. Онази принадлежност, при която цъфтиш и си толкова отдаден, щастлив.

Ще ви разкажа историята на една двойка, в която видях точно тази искрена принадлежност. Те са Коко и Ани и обикновено са зад обектива на People of Plovdiv.

Коко създава People of Plovdiv ей така, на шега. Любовта му към града на тепетата и форма́та “Humans of New York” го впускат в експеримент, който не само се оказва успешен, а и го среща с майката на детето му.

Ани има доста интересен, динамичен живот и дори известно време живее в чужбина. Съдбата обаче отново я връща в родния ѝ Пловдив. Малко преди да се прибере, Ани разбира, че колелото на най-малката ѝ сестричка е откраднато от неизвестен крадец. Това не е обикновено колело, а колело за дете със специфични нужди. След този случай семейството на Ани получава подкрепа от много хора, които искат да помогнат за връщането му. Един от тях е Коко, който месец по-рано, съвсем случайно е заснел сестрата на Ани с колелото ѝ.

Коко се кани да организира кампания за събиране на средства за малката Вики. Така те постепенно се сближават и един февруарски ден Коко отива да види Ани в Капана, където тя работи. Обядват в уютния ресторант “Паваж” и приказката между тях започва. ❤

Вече спрели търсенето на „сродна душа”, преживяли няколко връзки, улегнали. След пътувания, живеене на различни места, неколкократно поставяне на „ново начало”.

А началото било там, където е коренът. И се случило точно, когато трябва. Тъкмо навреме. Непосредствено след запознанството им те вече са заедно, не след дълго вдигат сватба, а сега се радват и на прекрасната им дъщеря – Антониа.

Понякога и неприятните обстоятелства носят приятна развръзка. И никога не знаеш какво те очаква днес. Или кого ще срещнеш.

 

А той/тя идва, когато му е времето.

Когато спреш да търсиш.

Когато се обичаш и си истински.

Когато си готов да принадлежиш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *