„Четем – разгръщаме светове“ с Хората на Пловдив и Orange

Инициативата „Четем – разгръщаме светове“ пристига в Пловдив


Една от най-пупулярните и обичани вериги книжарници Orange, кани хората на Пловдив да се запознаят с националната кампания за насърчаване на четенето сред децата.

Тази толкова благородна инициативата ,„Четем – разгръщаме светове“, е съвместен проект на книжарници Orange в партньорство с фондация „Детски книги“. За целта ще се проведе специално събитие в Пловдив на 24-ти септември в Orange Пловдив Център (ул. „Княз Александър I“ №31) от 17:00 часа.

Гостите на събитието ще могат да се запознаят по-подробно с каузата и нейната дълбока мисия, за ползите от четенето на книги и как те помагат на подрастващите да развиват своите знания и умения.

Основателката на фондация „Детски книги“, Вал Стоева ще уважи събитието с присъствието си и ще обясни на родителите как да избират подходящите книги за своите деца и по какъв начин те влияят на съзнанието им. Събитието ще бъде достъпно за всички жители и гости на Пловдив, желаещи да научат повече за инициативата.

Вал Стоева

„Притеснителните статистики за високите нива на функционална неграмотност сред подрастващите откровено ни шокираха и решихме, че трябва да предложим решение на този проблем. Така се роди инициативата „Четем – разгръщаме светове“, с която искаме да насърчим четенето на книги от ранна детска възраст, защото на практика сме установили, че децата подобряват значително когнитивните си способностите, когато четат активно от малки. Правилният подбор на книги, ползите от ранното детско четене и ролята на родителите в тези процеси са само част от темите, които ще засегнем по време на нашето събитие в Пловдив“, сподели Ния Арсениева, изпълнителен директор на книжарници Orange.

 Ния Арсениева

„Четем – разгръщаме светове“ е национална кампания и тя има за цел да стимулира четенето на книги сред децата до 13-годишна възраст в отговор на увеличаващата се функционална неграмотност сред младежите у нас. Но инициативата има и една допълнителна цел, освен че вдъхновява и мотивира децата да се потопят във вълшебния свят на книгите – 10% от продажбата на всяка книга от предложения списък с над 500 детски заглавия, подбрани внимателно от специалисти на фондация „Детски книги“, ще бъдат дарени за подкрепа на дейностите на фондацията. Целия списък с препоръчани книги можете да видите тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *