LYON VISUALS- фотографският проект на Велислав Балдев, който ще ви остави без думи

В основата си People of Plovdiv е фотографски проект, който има за цел да показва хората от града под тепетата. Но сред тях има такива, които също движат свои фотографски проекти – един, от които се отличава изключително силно на фона на родната действителност. Проектът, наречен Lyon Visuals е дело на един млад, талантлив и артистичен човек – Велислав Балдев. Неговите снимки са чисто произведение на изкуството и за нас е истинско удоволствие да ги разглеждаме.

Но Lyon Visuals не е просто фотографски проект. Това е един визуален проект, в който ще откриете и много креативни видеа. Уникалната смесица от видеоклипове и снимки ще ви хипнотизира, а Велислав всеки ден доказва, че може да създава визуални шедьоври дори и от най-тривиалните неща в обкръжаващата ни среда. Той сподели своите мисли с нас, за което сме му изключително благодарни.

Предупреждаваме, че следването на проекта LYON VISUALS води до пристрастяване!


Снимка: Lyon Visuals (Велислав Балдев)

1.Здравей! Кой е Велислав Балдев? Представи се накратко. Твоята Origin Story?

Роден и израстнал в Пловдив. Обичам скейт, музика, качествени филми/книги,  добра храна,  добрите примери , позитивизъм , индивидуализъм и  креативноста във всякаква форма.

Мотивирам се от хората на действие.

2. Как се зароди идеята за Lyon Visuals? И къде можем да следваме твоя проект?

Всичко започна в Копенхаген , където бях студент 4 години.

След няколко телефона с „хубави камери“ , най-после се реших да си взема първия DSLR (нисък клас) . От тогава нещата поеха по свой собствен курс.

Дълго (прекалено дълго) време снимах само за удоволствие и когато имам време, докато в един момент не осъзнах че съм намерил начин да изразявам себе си и това ме кара да се чувствам страшно добре.

Всичко това съвпадна с несъвместимоста ми с корпоративната работна среда , в която прекарах  2 години на маркетинг позиция.

В този период взех решението да изградя собствен бранд от нулата (както винаги съм искал) Нещо, в което мога да канализирам въображението, идеите, образованието си и да създам собствен начин на работа.

LYON VISUALS – поради ред причини. Сякаш ключът беше татуировката на ръката ми , която си направих непосредствено след напускане на работа – Глава на лъв от геометрични елементи. От там почерпих вдъхновение и за логото.

3.  Това ли е първият ти фотографски проект?

Това е единственият ми проект – той не е само фотографски. Бих го нарекал визуален. Фотографията е значителна част , но възнамерявам да продължавам да експериментирам с визуалния формат по всякакви начини. Киното е голямата ми амбиция.

Най-новите неща, които правя обикновено са в Instagram/facebook/youtube профилите и в новия сайт, който най-после завърших. Там можете да видите подбрани снимки и видеа, както и информация свързана с LYON VISUALS www.lyonvisuals.eu

Their law ————————————————— Walk your own path

Публикация, споделена от (@velislavvelislav) на

 

4.  Фотографиите на LYON VISUALS са едни от най-добрите, които сме виждали в родната действителност, а и не само. Какво те вдъхновява, за да ги правиш?

Изключително съм поласкан, от високото мнение за снимките ми. Благодаря на вас и на всички, които следят работата ми, подкрепят ме и ми пишат ежедневно – това дава много сила.

До всички вас – тепърва започвам!

Вдъхновението идва предимно от заобикалящата ме среда. Опитвам се да намирам по нещо интересно навсякъде където отида. Силно повлиян съм от стрийт културата – скейт ,хип-хоп и т.н. , защото израстнахме с тези неща и те винаги ще бъдат част от „музата“.

contact

Публикация, споделена от (@velislavvelislav) на


5.  Кои са 5-те ти любими кадри?

 

Снимки: Lyon Visuals (Велислав Балдев)

6. Реално днес всеки човек с телефон в ръка е фотограф, но ти как определяш себе си? По-скоро визуален артист, ентусиаст, фотограф…?

Това с телефоните не е лошо, защото аз лично много се запалих така. Телефонът е нещо , което е постояно с теб и ти дава шанс да хващаш интересни моменти – с малко въображение разбира се.

Определям се като визуален творец. Отдавам 80-90% от енергията си именно за това.

7.  С какво заснемаш и обработваш твоите произведения? Техниката винаги ли е определяща за една добра снимка?

Идеята винаги бие техниката. В момента се доверявам на Nikon и Panasonic, но излизат толкова нови неща. Важно е да подбереш техниката според това , какво искаш да снимаш.

Колкото до обработка и монтаж – стандартни неща на Adobe и любимият ми Sony VEGAS

8.  А какво всъщност искаш да предадеш на хората, които следват LYON VISUALS?

Основното послание от работата ми е – повече хора да се осмеляват и да търсят начини да се занимават с това което истински ги влече.

В дългосрочен план, бих искал да давам гласност на качественото , пред комерсиалното и да накланям везните към по-ценностна продукция , която да стимулира умовете на младите хора, а не да ги затъпява целенасочено.

9. Твоята житейска философия е…?

Нямам житейска философия – уча се в движение. Хубаво е да се четат повече книги – там има доста отговори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *