Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour – музикален празник за сетивата и душата

Думата „фестивал“ произлиза от латински – “festum”, което означава празник – миг на празненство за душите и сетивата. Още от Древността хората са се обединявали около идеята да се събират заедно, да празнуват и организират специални събития, наречени фестивали. В наши дни тази традиция е все така актуална, тъй като ние, хората имаме нужда да изпитваме щастие и да се зареждаме взаимно с положителна енергия. Без съмнение музиката е това, което успява да ни обедини най-силно, заради своята универсалност. Концертите са това взривяващо „нещо“, което успява да предаде най-искрена и силна емоция в душите ни.

Именно това се случи с нас преди броени дни тук – в Пловдив. Тълпа от десетки хиляди посрещна поредното издание на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour, което може да наречем най-успешното музикално турне в страната. Концертът и тази година предизвика еуфория сред присъстващите, които видяха взривяващите изпълнения на едни от най-хитовите български изпълнители и бяха свидетели на няколко вълнуващи премиерни песни. Над три часа десетки хиляди пяха и танцуваха в парк „Лаута“ със своите идоли, а някои си спечелиха възможността и да се срещнат с тях зад сцената. 

И тази година Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour пристигна в Пловдив със специална програма. Освен тричасовия музикален сетлист, организаторите бяха предвидили и доста активности за тези, които се присъединиха в часовете преди концерта. Прогнозата за дъжд определено не сломи ентусиазма им. Екипът ни видя група от запалени тийнейджъри да мери сили в игра на дженга с инфлуенсърите Стан и Стефи, а в близост до тях друга група участва в двубой на джага с рапърите Torino & Pashata. Успоредно, хип-хоп звездите V:RGO и EMIL TRF се включиха в предаване на посланието на организаторите за събитие с нулев отпадък и показваха, че рециклирането може да бъде забавно. За целта бе отделено място за игра на Basket Bottle, в която младежи от различни възрасти се състезаваха да целят със своите празни Coca-Cola 300мл. бутилки кош и да печелят награди.

Следобедът беше отделен и за тестване на талантите сред публиката. Хореографът на турнето Remi Toin отправи специално предизвикателство към тийнейджърите, в което те имаха възможността да покажат своите скрити дарби. Четирима смели младежи изненадаха насъбралата се тълпа със своите танцови и гласови възможности и си спечелиха специални FRONT ROW пропуски, които им донесоха 3 часа, изпълнени с емоции, на ръка разстояние от техните любими изпълнители. В графата откриване на скритите таланти влезе и специалният DJ пулт на Vivacom, зад който в часовете преди концерта всеки можеше да се качи и да тества уменията си, за да приповдигне настроението на присъстващите. И определено се получи, защото настроението беше подобаващо приповдигнато и подгрято за предстоящото в по-късните часове.

Това не беше просто концерт и толкова много неща се случиха в този следобед, че няма как да обхванем всичко. Със сигурност обаче всеки от присъстващите ще го помни и трепетно ще очаква да посрещне турнето в Пловдив и следващата година. Дотогава, феновете от другите градове могат да се насладят на същата прекрасна емоция, тъй като Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2023 продължава своята обиколка с  концерт във Варна на 4 юли, на Южен плаж, Алея първа, от 19:00 ч. и Бургас – на 7 юли, от 19:00 ч., на площад „Тройката“. Най-емблематичното турне в страната ще продължи с концертите си и през септември – в Севлиево, на 9 септември, от 18:00 ч., в парк „Казармите“ и по традиция –грандиозният финал ще бъде сложен в София, на 16 септември, от 18:00 ч., на площад „Княз Александър I Батенберг“. Подобни вълнуващи активности, на които се насладиха феновете от Пловдив, ще очакват всички нетърпеливи меломани, на всеки един от концертите, още в 15:00 ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *